Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Közös nyilatkozat aláírásával zárult Orbán Viktor és a Magosz közötti konzultáció

2012. July 23. 05:15
Közös nyilatkozat aláírásával zárult Orbán Viktor és a Magosz közötti konzultáció
Orbán Viktor miniszterelnök és Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke  Budapesten közös nyilatkozatot írt alá.


A kormányfő és a Magosz közötti konzultáció része volt annak a hét elején kezdett sorozatnak, amelynek keretében Orbán Viktor a Fidesz választási szövetségeseivel és együttműködő partnereivel folytat megbeszéléseket.

A Miniszterelnök az Országházban találkozott a Magosz vezetőségével.Az eszmecserén, amelyen részt vett Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is, a mezőgazdaságot, illetve a vidékfejlesztést érintő kérdésekről tárgyaltak.

Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök a Magosz vezetőivel egyeztetettA közös nyilatkozat leszögezi: a Fidesz és a Magosz 2010. március 10-én megkötött együttműködési szerződésének legfontosabb pontja a hazai termőföld és az ivóvízkészletek védelme, a felettük való rendelkezési jog nemzeti kézben tartása.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az új földtörvénnyel kapcsolatban elmondta: a földkérdés szabályozása a magyar jövő sarkalatos ügye, alapvető, hogy ezen a területen átláthatóság és rend legyen. Magyarországon.


MTI/MCOnet

-kt-Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu