Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Közös infrastrukturális fejlesztésekről született nyilatkozat

2019. February 18. 13:28
Közös infrastrukturális fejlesztésekről született nyilatkozat

Palkovics László osztrák kollégájával, Norbert Hofer közlekedési, innovációs és technológiai miniszterrel írt alá nyilatkozatot közös infrastrukturális fejlesztésekről.

A magyar  innovációs és technológiai miniszter többek között a szuperszámítógépek parkjának közös bővítéséről is tárgyalt. Magyarország Ausztriával közösen szeretne létrehozni egy szuperszámítógép-központot. Korábban egy németországi tartománnyal, Baden-Württemberggel is folytattak már tárgyalásokat egy hasonló központ létrehozásáról - mondta Palkovics László. A szándéknyilatkozatban szerepel többek között a két ország közötti vasúti összeköttetés javítása. A Budapest és Bécs közötti vonatközlekedés menetideje akár negyedórával is csökkenhet, ha a műszaki feltételek javítása mellett a szervezés hatékonyabb lesz.

 

Közös infrastrukturális fejlesztésekről született nyilatkozat

Magyarország Ausztriával közösen szeretne létrehozni egy szuperszámítógép-központot

 

A megbeszélésen szó esett még az Európai Unió I Mobilitási Csomagjáról, amelyről Palkovics László hangsúlyozta: nem kedvező Magyarország szempontjából, mivel sérti a teherfuvarozók érdekeit. A magyar miniszter arra kérte Norbert Hofert, segítsen abban, hogy változtassanak a szabályozáson, és a magyar cégek ne szembesüljenek a csomag versenykorlátozó intézkedéseivel. A találkozón egyebek mellett szóba került az ideiglenes rendszámok kölcsönös elismerése is, jegyezte meg Palkovics László.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu