Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.20. - hétfő, Friderika napja van.

Belföldi hírek

Közös digitális tudásközpontot hoznak létre a V4 országok

2021. június 21. 12:59
Közös digitális tudásközpontot hoznak létre a V4 országok

Az IVSZ Smart 2021 konferencián megállapodtak a V4 országok képviselői, hogy közös digitális tudásközpontot hoznak létre.

Új közös digitális tudásközpont létrehozásáról sikerült megállapodniuk a V4 országok infokommunikációs szervezeteinek egymással. Az új központ a közép-kelet-európai térség digitális fejlődését, valamint a tagállamok digitális gazdaságának növekedését fogja szolgálni.

 

A tudásközpont a New V4lley Regionális Digitális Tudásközpont nevet kapja, amely a V4-ek szakmai összetartását, valamint egyes közép-kelet-európai országok infokommunikációs-technológiai szektorának fejlesztését is erősíti.

 

"A régió cégei számára a kitörést az jelenti, ha az egy évszázada mesterségesen felaprózott piacok minden szempontból egységessé válnak. A méretek növelésével és a verseny fokozásával, valamint a digitalizáció nyújtotta képességekkel igazi fellendülés előtt állhat a tág értelemben vett V4 régió, amelynek jó esélye van arra, hogy Európa Szilícium-völgyévé váljon" - részletezte Vinnai Balázs, az IVSZ elnöke.

 

Mostantól digitálisan is egyre közelebb egymáshoz a V4 országok

 

Az IVSZ közleménye szerint a New V4lley megalakulása lényeges lépés annak irányába, hogy tovább erősítsék kapcsolataikat a térség iparági szervezetei. A tudásközpont megalakulása által hatékonyabbá válhat az új gyakorlati megoldások, valamint az innovatív ötletek továbbadása a V4 országok között.

 

"A tudásközpont létrehozása kapcsán az egyik kiemelt feladat a digitális gazdaság minél pontosabb, egységes módszertan alapján történő mérése az érintett országokban. A megfelelő, egymással összevethető mérőszámok, valamint az egységes kutatási és mérési módszerek elengedhetetlenek a digitális stratégiák meghatározásához és összehangolásához" - részletezi a közlemény.

 

Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia közös tudásközpontjának célját még februárban megfogalmazták a miniszterlenökök által is aláírt krakkói nyilatkozatban.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu