Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.28. - Thursday, Vencel napja van.

Belföldi hírek

Közös autós innováció indul

2022. July 30. 13:06
Közös autós innováció indul

Együttműködik Magyarország és Izrael a járműveket érintő fejlesztésekben.

A jövőben Magyarország és Izrael több közös együttműködési projektet is indít az autóiparban - közölte Palkovics László technológiai és ipari miniszter egy digitális megbeszélés és szeminárium keretein belül.

 

Hazánkban rengeteg autóipari fejlesztés van folyamatban, a jövőben pedig ezeket a projekteket már Izraellel hajthatjuk végre. A közös autó innoválás az egész motorsportot is magában foglalja, ennek eredményeképp pedig Magyarország a technikai sportágakban is előreléphet.

 

Szerencsére belföldön számos komoly autóipari vállalat rendelkezik gyárral: az Opel és a Suzuki mellett a Mercedesnek és az Audinak is van magyarországi létesítménye és külön előny, hogy a BMW is elkezdett építkezni Debrecenben.

 

Jó előjel, hogy Magyarországon számos prémium márka rendelkezik gyárral

 

Nem mehetünk el szó mellett a Hungaroring pálya mellett sem, ahol már 1986 óta megállás nélkül, minden évben megrendezik a világ legnépszerűbb autóversenyét, a Forma 1-et. Idén pont ezen a hétvégén, július 31-én rendezik meg a Forma-1-es Magyar Nagydíjat, amelyre már tavasszal elfogytak a jegyek.

 

A Magyar Nagydíj pályáját az előbbiekben említett prémium gyártók is rengetegszer használják teszteléshez és fejlesztésekhez. Az izraeli együttműködés mindkét félnek előnyére válhat. izrael a világon az egyik piacvezető a fejlesztésekben, és rendkívül eredményes startup vállalatokat tudhat magáénak.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu