Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Belföldi hírek

Közfoglalkoztatottakkal bővülhet a terrorveszélyhelyzetre berendezkedő honvédség állománya

2016. March 25. 13:10
Közfoglalkoztatottakkal bővülhet a terrorveszélyhelyzetre berendezkedő honvédség állománya

A Magyar Honvédség évek óta tartó toborzó kampányát folytatva most a közfoglalkoztatottakat szólítja meg - olvasható a tárca közleményében.

A honvédség 3 éves határozott időtartamra kínál álláslehetőséget közfoglalkoztatottaknak, akik így a szerződéses állomány tagjaivá válnak. Az elköteleződés pedig meghosszabbítható, tehát ezzel egy kiszámítható életpályára is léphetnek azok a közfoglalkoztatottak, akik vállalják a kihívást, elkötelezettek a haza védelméért és az pszichikai és fizikai követelményeknek megfelelnek. A Honvédelmi Minisztérium a munkaügyi központokon keresztül szólítja meg a közfoglalkoztatottakat, akik a honvédséggel szerződve katonai esküjük és alapkiképzésük után már az első évben jóval magasabb fizetést kaphatnak, mint amennyit közfoglalkoztatottként tehetnek zsebre.

 
Simicskó István, honvédelmi miniszter a terrorveszély elleni törvénycsomagról


A katonai pálya sokaknak vonzó lehet, látva a mai Európa biztonsági helyzetét, hiszen a nemzeti hadseregekre egyre nagyobb szükség van. Ezt ismerte fel a magyar kormány is, hiszen filozófiája szerint a biztonság az egyik legfontosabb érték, amiért áldozni kell. Ezt képviselte Simicskó István honvédelmi miniszter is péntek reggel a TV2 Mokka című műsorában. A miniszter felidézte a magyar kormány - most beigazolódni látszó - korábbi jelzéseit, mely szerint a tömeges bevándorlással terroristák juthatnak jelentős számban Európába. A terrorfenyegetettség növekedését támasztják alá a novemberi párizsi és a márciusi brüsszeli merényletek - jelentette ki Simicskó István, hozzátéve: fel kell készülni arra, hogy Európa bármely más fővárosában is történhetnek ilyen események.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu