Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Belföldi hírek

Közétkeztetés - Mintamenza Program Közép-Dunántúli nyitókonferenciája Felcsúton

2013. April 30. 21:22
Közétkeztetés - Mintamenza Program Közép-Dunántúli nyitókonferenciája Felcsúton
Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, a Complete-Food Kft. és a Fejér Megyei Kormányhivatal és a Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének Mintamenza Csapata szervezésében rendezték meg az Országos Mintamenza Program Közép-Dunántúli programindító konferenciáját 2013.április 30-án "Egészséges, helyi élelmiszereket a közétkeztetésbe" címmel.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is előadást tartott

Felcsúton, a  Letenyey Lajos Szakközépiskolában megtartott nagyszabúsú rendezvényen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is előadást tartott, amelyben elmondta, azért is fontos a Mintamenza Programról tanácskozni, mert csaknem 2 millió gyermek étkeztetését érinti, és felelősségünk van a következő generációnk egészségéért.

Országos Mintamenza Program

Az Országos Mintamenza Program Közép-Dunántúli programindító konferenciáját 2013.április 30-án "Egészséges, helyi élelmiszereket" a közétkeztetésbe címmel rendezték meg


A Vidékfejlesztéis Minisztérium tárcavezetője elmondta: az egyik legfontosabb eldönteni, hogy milyen irányba fejlődik a jövőben a menzaétkeztetés. A Békés megyéből indult Mintamenza program pontosan azt mutatja meg, hogy milyen lehetőségek vannak előttünk és miképpen lehet ezeket átfordítani a gyakorlat világába - véli Fazekas Sándor.


Domokos László, az Állami Számvevőszék elnökének előadása

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke is előadást tartott, méghozzá "A közpénzek átlátható felhasználásának elősegítése a Mintamenza programon keresztül" címmel. Hiszen minden második megkeresett forintot adóként fizetünk be, joggal várhatja el tehát az állampolgár, hogy ezekkel a pénzekkel jól gazdálkodjanak. Ennek ellenőrzését pedig az Állami Számvevőszék felelőssége elvégezni.


A konferenciát Mészáros Lőrinc, Felcsút község polgármestere nyitotta meg


A felcsúti konferencián Dr. Pesti Imre budapesti kormánymegbízott a Mintamenza program országos kiterjesztéséről beszélt a jelen lévőknek.  Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke "Egészséges halat a közétkeztetésbe!" címmel tartott előadást, míg Závogyán Magdolna, a Magyar Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet főigazgatója a menzai étkezési kultúra meghonosításáról beszélt.


Dr. Pesti Imre budapesti kormánymegbízott a Mintamenza program országos kiterjesztéséről beszélt


A neves előadók sorában Dr. Kovács József, a Magyar Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke is megszólalt, előadásának címe pedig "A közétkeztetés szerepe népegészségügyi szempontból" volt.  De a felszólalók között volt Dr.Kissné Dr.Horváth Ildikó, EMMI Egészségpolitikai Főosztályának főosztályvezetője és Dr. Paller Judit Országos Tisztifőorvos is.


MCOnetKapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu