Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.18. - csütörtök, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Közép-Európa egyik meghatározó távközlési cége jöhet létre Magyarországon

2021. augusztus 29. 12:00
Közép-Európa egyik meghatározó távközlési cége jöhet létre Magyarországon

Távközlési nagyvállalat jön létre a magyar állam és a 4iG Nyrt. együttműködésével.

Már alá is írta az együttműködési megállapodást az Antenna Hungária Zrt. (AH Zrt.) és a 4iG Nyrt. (4iG), így borítékolható, hogy létrejön Magyarország egyik legnagyobb távközlési és telekommunikációs infrastruktúra szolgáltató cége. A partnerség a közép-kelet-európai régióban is az egyik legjelentősebb vállalatot hozza létre.

 

A megállapodás a legmodernebb piaci szolgáltatások kínálása mellett a nemzeti érdekeket is erős formában képviselné az iparágban. A projektben az állam is fontos szereplő, ugyanis a megállapodás az állammal egybe apportálja a szektorban működő nagyvállalatokat. A közös együttműködésnek köszönhetően a cégek távközlési szolgáltatásait az Antenna Hungária Zrt-be tömörítenék, amelyben többségi tulajdont szerezhet a 4iG Nyrt.

 

Az egyesülés egyik legfontosabb célja a magasabb színvonalú szolgáltatások biztosítása

 

Az Antenna Hungária már évtizedek óta fontos szereplője Magyarország telekommunikációjának, hiszen országszerte földfelszíni televízió- és rádióműsor-szórást, illetve a vezeték nélküli üzleti távközlést biztosítanak. A 4iG Nyrt. a hazai informatikai piac egyik legfontosabb résztvevője, akik Magyarország digitális gazdaságának vezető vállalatcsoportja.

 

A társaságok együttműködése a hosszú távú fejlődést és a még nagyobb piaci sikerességet biztosítja. A megállapodás értelmében a vállalatok magasabb és szélesebb szolgáltatási portfólióval szolgálhatják ki a lakosságot, a vállalatokat, illetve kormányzatot.

 

Forrás: MTI, Antenna Hungária Zrt., 4iG Nyrt.
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu