Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.12. - vasárnap, Izabella napja van.

Belföldi hírek

Közel 5 milliárd forint támogatást nyertek Pest megyei vállalkozások

2020. május 29. 08:47
Közel 5 milliárd forint támogatást nyertek Pest megyei vállalkozások

Nyolcvanhat Pest megyei vállalkozás nyert el több mint 4,7 milliárd forintot eszközberuházásainak támogatására és munkahelyeik megtartására – közölte Varga Mihály.

A pénzügyminiszter kiemelte: a pályázati kiírásra több mint négyszeres túljelentkezés volt, ezért a Pénzügyminisztérium vizsgálja a meghirdetett keretösszeg emelésének lehetőségét, hogy a támogatásban részesülő vállalkozások száma tovább nőhessen. Pest megye az uniós előírások miatt a hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb uniós fejlesztési forráshoz jut hozzá, ezért a kormány 2021-ig összesen több, mint 80 milliárd forint támogatást nyújt hazai forrásból a térség fejlesztéseire.

 

Közel 5 milliárd forint támogatást nyertek Pest megyei vállalkozások

 

A mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztésére irányuló pályázat célja, hogy támogassa a Pest megyei vállalkozások eszközbeszerzését, a versenyképességük növelését és a munkahelyek megtartását. A támogatás összege cégenként a 300 millió forintot is elérheti. Ebből a vállalkozások olyan kapacitásbővítő beruházásokat valósíthatnak meg, amelyekre tényleges piaci igény mutatkozik, javítja a technológiai felkészültséget és a hatékonyságot. A termelőeszközök, gépek beszerzése mellett a pályázat keretében lehetőség van új informatikai eszközök és gyártási licenc vásárlására, információs technológiai fejlesztések megvalósítására is – ismertette Varga Mihály.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu