Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Közel 30 százalékban elkészült a zalaegerszegi járműipari tesztpálya

2018. May 20. 08:58
Közel 30 százalékban elkészült a zalaegerszegi járműipari tesztpálya

Vígh László a zalaegerszegi járműipari tesztpálya miniszteri biztosa közölte: egy évvel az alapkő letétele után 25-30 százalékban elkészült a tesztpálya, ahol ősszel egy német autógyár lesz az első ügyfél.

A pálya első nyílt napján a miniszteri biztos elmondta: a több elemében egyedülálló létesítmény mintegy 250 hektáros területen épül, a pályán önvezető járműveket is lehet majd tesztelni. Vígh László úgy fogalmazott: Zalaegerszeg jövője ezzel az építkezéssel hosszú időre eldőlt. A tesztpálya 2020-ra tervezett befejezéséig várhatóan több tucatnyi cég települ ide, de a pálya valójában "soha nem készül el", mert folyamatos fejlesztésekkel hozzáigazítják az autóipari igényekhez.

 

A zalaegerszegi járműipari tesztpályának csaknem egyharmada elkészült

A tesztpálya 2020-ra tervezett befejezéséig várhatóan több tucatnyi cég települ ide

 

Egyszerre akár 70 jármű tesztelését is végezhetik a komplex pályán. A speciális ügyfélkör miatt a város és a térség gazdaságát kedvezően alakítja majd át a létesítmény működése. Hamar Zoltán, a tesztpálya műszaki vezetője az egyes elemeket bemutatva arról beszélt, hogy Európában Németországban és Spanyolországban van csak ehhez hasonló pálya, de azok az önvezető járművek vizsgálatára még nincsenek felkészítve. A zalaegerszegi pályán realisztikus városi környezetet is kialakítanak, ilyesfajta tesztkörnyezet jelenleg csak egy egyesült államokbeli létesítményben van.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu