Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.12.09. - csütörtök, Natália napja van.

Belföldi hírek

Közel 2 milliárd euróval támogatja a digitális átállást az EU

2021. november 11. 11:26
Közel 2 milliárd euróval támogatja a digitális átállást az EU

Az uniós bizottság 1,98 milliárd eurót fordít arra, hogy elősegítse a digitális átállást a tagállamokban.

Az Európai Bizottság mintegy 2 milliárd eurós forrás összeget biztosít arra a következő 2 évben, hogy minél gördülékenyebben történjen meg a digitális átállás az Európai Uniós tagállamokban. A 2 milliárd forintos keretösszegből a bizottság a tagállamok technológiáját erősítené meg, illetve olyan új digitális megoldásokat vezetnének be a piacokon, amely jelenleg még nem létezik.

 

Az Európai Bizottság a közleményében az is jelezte, hogy 2022 végéig mely területeket kívánják a leginkább megerősíteni. Ezen területek közé tartozik a mesterséges intelligencia, a fejlett digitális készségek, a kvantumkommunikációs infrastruktúra, a felhő és az adatterek, illetve az olyan beruházások, amelyek a digitális technológia által a gazdaságot és a társadalmat is megerősítik. A projekt teljes keretösszegéből közel 1,4 milliárd eurót fektetnek be a jövő év végéig.

 

Az EU a határokon átnyúló megoldásokat is bővítené

 

A bizottság a további két munka programját is közölte, amelyből kiderült, hogy 2022 végéig a kiberbiztonság területén kiemelt beruházásokat indítanak, illetve európai digitális innovációs központi hálózatot hoznak létre. A két projektre közel félmilliárd eurót fordítanak a közeljövőben.

 

A Digitális Európa program keretein belül folyamatosan tesztelni fogják a mesterséges intelligenciához kapcsolódó megoldásokat illetve megkönnyítik a határokon átnyúló adatmegosztást. Ehhez kapcsolódóan a gyártási, a mobilitási és a pénzügyi adattereket is letelepítik. A digitális beruházásokkal az éghajlatváltozásra is reagálni kívánnak, mi több külön odafigyelnek a fenntartható egészségügyi ellátásra.

 

Forrás: EU
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu