Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.18. - kedd, Piroska napja van.

Belföldi hírek

Közel 1 milliárd forintos projekt zárult le Debrecenben

2021. december 27. 18:15
Közel 1 milliárd forintos projekt zárult le Debrecenben

Új sütőipari üzemet adtak át Debrecenben. A gyárat a Hajdúsági Sütödék-csoport építette fel.

A Hajdúsági Sütödék-csoport közel 1 milliárd forintos beruházás által építette fel legújabb üzemét Debrecenben. A projekthez közel 800 ezer eurós európa uniós támogatást is kapott a cégcsoport, ez az összeg pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az üzem 9 hónap alatt felépüljön.

 

Az új üzemben január elején kezdődik a termelés és a gyártás, addig pedig a tesztelés folyik. A debreceni helyszínen várhatóan 2023 közepére fut fel a maximálisra a termelési mennyiség.

 

Az üzemben okos élelmiszereket gyártanak majd

 

Az optimális termelési mennyiség az évi 40-50 millió darab lesz a cég közleménye szerint és kizárólag kedvező élettani hatású élelmiszereket készítenek. Okos élelmiszert, péksüteményt és szendvics alapot is sütnek majd a debreceni üzemben.

 

A Hajdúsági Sütödék-csoport már régóta foglalkozik az Okos Élelmiszer nevezetű kutatási projekttel. A program célja, hogy az okos élelmiszerek számos előnyt nyújtsanak a fogyasztóknak. Ezek a sütőipari termékek nem csak az immunrendszert segítik, hanem az emésztési folyamatot is javítják.

 

Az új debreceni üzemben kizárólag az okos élelmiszerek gyártására fektetik a hangsúlyt. Többek között itt gyártják majd a Vitajó cipót is.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu