Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.28. - kedd, Hajnalka napja van.

Belföldi hírek

Kövér László az országgyűlési választásokat értékelte

2014. április 10. 10:56
Kövér László az országgyűlési választásokat értékelte

Az Országgyűlés elnöke a Duna Televízió Közbeszéd című műsorában, valamint az MR1 Kossuth Rádió 180 perc című műsorában értékelte a vasárnapi választásokat, valamint a kormány munkáját.

 

Kövér László szerint a választási eredmény annak köszönhető, hogy a kormány nemcsak jó intézkedéseket hozott, hanem el is tudta magyarázni azokat az embereknek.  Ráadásul  az ellenfél gyenge volt, és elmulasztotta a megújulást. Az Országgyűlés elnöke hangsúlyozta: a jövőben sokkal bátrabban és önérzetesebben lehet vállalni, hogy ez a kormány nemcsak több mint tízmillió állampolgár, hanem a Kárpát-medencében és a világban bárhol élő magyarok kormánya is.

 

Kövér László, választás 2014

 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a 2014-es országgyűlési választásokat értékelte

 A választási részvételi arány nem kirívóan alacsony, közép-európai összehasonlításban sem tekinthető annak - mondta. Arról, hogy jelentős volt a különbség az előzetesen regisztrált és a ténylegesen szavazók között, azt mondta: örült volna, ha mindenki elmegy választani, de megérti, hogy nem egyszerű például Erdélyben a legközelebbi konzulátusra elutazni. Kitért arra is, most lesz először olyan uniós választás, amelynek tétje nem arról szól, hogy szimbolikusan büntetnek vagy jutalmaznak kormányon vagy ellenzékben lévő pártokat.

 

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu