Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Kövér a migrációról: Európa ezen a vizsgán elbukott

2016. January 19. 15:32
Kövér a migrációról: Európa ezen a vizsgán elbukott

Kövér László a migrációs válságról úgy fogalmazott: az Európai Unió "ha nem tudja látszólag megoldani, az azt jelenti, hogy nem akarja". Az Országgyűlés elnöke pénteken a Szolnok Televízió Fórum című műsorában elmondta: nem érez ellentmondást a befogadástól való elzárkózás, és a keresztény elvek között. úgy véli: a keresztény elvek sem kívánnak többet, mint a létező humanitárius elvek alapján megfogalmazott egyezmények betartását.

Az Európai Unió területére elsősorban tengeri úton érkezik a migránsok tömege, és "mi sem lenne egyszerűbb, mint blokkolni a tengeri útvonalakat" - véli a házelnök. Emlékeztetett, hogy a görög hajóskapitányok sztrájkja idején milyen mértékben csökkent a beáramlás. Hozzátette: ezzel természetesen a probléma nem oldódna meg teljes mértékben. A magyar parlament elnöke szerint azokat az államokat, melyek felfogják a szomszédságukból áramló valóságos menekültáradatot, természetesen segíteni kell, hiszen minden problémát elsősorban ott kell megoldani, ahol keletkezett. Törökországban, Jordániában - ahol a menekültek már biztonságban tudhatják magukat - ideiglenesen emberhez méltó életfeltételeket kell teremteni a szíreknek - mondta.

 
Kövér László, Országgyűlés elnöke a Szolnok Televízióban 2016. január 15-én


A házelnök leszögezte: a menekülthullámot minden lehetséges eszközzel, minél gyorsabban meg kell állítani. Kövér úgy véli, minél tovább "mutatja magáról Európa a tehetetlenség képét", azt a bevándorlók annál inkább meghívóként értelmezhetik. Hozzátette: Európa ezen a vizsgán elbukott, hiszen a maga részéről a mai napig nem látja a szavakon túlmenő erőfeszítéseket a helyzet megváltoztatása érdekében.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu