Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Kovács Zoltán a határzár építéséről és az ideiglenes befogadóállomásokról

2015. August 06. 10:28
Kovács Zoltán a határzár építéséről és az ideiglenes befogadóállomásokról

Kovács Zoltán kormányszóvivő budapesti sajtótájékoztatójának egyik fő témája a déli határzár építése és az ideiglenes befogadóállomások kérdése volt.

Mint elmondta: Gőzerővel zajlik a műszaki határzár építése a magyar-szerb határon, jelenleg 13 munkacsoportban 364 katona és 112 közfoglalkoztatott dolgozik a kerítés építésén. A Baranya megyei Martonfára és a zalai Sormásra tervezett ideiglenes befogadóállomásokkal kapcsolatban a szóvivő úgy fogalmazott: kényszerű döntésről van szó, elkerülhetetlen a két - egyenként ezer ember befogadására alkalmas - átmeneti szállás létrehozása, de mindkettőt lakott területen kívül alakítják ki.

 

Gőzerővel zajlik az ideiglenes határzár építése

  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel csütörtöki számában a Passauer Neue Presse című bajor lap interjút közölt a témában. Szijjártó Péter arra a kérdésre, hogy Magyarország miként kezeli az ideiglenes biztonsági határzár megépítésével kapcsolatos bírálatokat, elmondta, hogy a "legnagyobb kihívás" az illegális migráció, amelynek ügyében "még nem sikerült Európában hatékony közös álláspontot" kialakítani. Hozzátette, hogy "meg kell védenünk Magyarországot és a magyar lakosságot", és mivel "schengeni külső határunk van, egész Európát is védenünk kell".  A migránsok száma már meghaladta a 100 ezret és az összes uniós tagállam közül Magyarországra érkeznek a legtöbben. Így "nem volt más megoldás, mint egy fizikai akadály felépítése" - mondta a miniszter.
 
Fotó: Árvai Károly

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu