Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Belföldi hírek

Korszerűsítik az internet elérési pontokat

2018. February 06. 14:12
Korszerűsítik az internet elérési pontokat

Országszerte 1500 Digitális Jólét Program Pont fejlesztése valósul meg 5 milliárd forint hazai és uniós forrásból. A megújult közösségi internet hozzáférési pontokon színvonalas környezetben, szakértők segítségével bővíthetőek a digitális ismeretek.

Február közepétől 845 nyertes DJP Pont helyszíni infrastrukturális fejlesztése kezdődik meg, melynek köszönhetően korszerű eszközökkel bővíthető a digitális tudás. Az országban elsőként Várpalotán adták át a Pontot, ahol tabletekkel, laptopokkal és okostelefonokkal érhető el a megfelelő sávszélességű internet. A több mint 2 millió forint értékű fejlesztés mintegy 21 ezer helyi és közel kétszer annyi járási lakost érint

 

Korszerűsítik az internet elérési pontokat

Az év végére 1500 helyen korszerű eszközökkel lesz fejleszthető a digitális tudás

 

A mintegy 1500 megújuló pontra az év végéig folyamatosan szállítják ki az eszközöket, így legkésőbb 2018 végére a digitális ismeretek elsajátítása és hasznosítása minden magyar ember számára országszerte ingyenesen elérhetővé válik. A heti húsz órában nyitva tartó DJP Pontokon az ingyenes eszközhasználat mellett jól képzett mentor segítsége is igénybe vehető. Így a lehetőség azok számára is adott, akik eddig még egyáltalán nem használtak digitális eszközöket.

 

NFM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu