Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.11.30. - Thursday, András, Andor napja van.

Belföldi hírek

Korszerűbb megoldások a közigazgatásban

2023. January 25. 15:54
Korszerűbb megoldások a közigazgatásban

Önkiszolgáló, automatizált és mesterséges intelligencia megoldásokkal fejlődik a közigazgatás.

Számos olyan funkcióval gazdagodott a közelmúltban Magyarországon a közigazgatási szektor, amelynek eredményeképp jóval minőségibb szolgáltatást tudnak nyújtani a valós ügyintéző pontokon és az online térben is.

 

A tavalyi évben több mint 14 milliószor keresték fel Magyarországon a kormányablakokat, ez pedig már kezdi megközelíteni a 2019-es, járvány előtti rekord szinteket.

 

Összességében azonban nem csak az elmúlt 1-2 évben ment keresztül hatalmas fejlődésen a közigazgatás, hanem sokkal inkább a 2010 és 2020 közötti időszakban.

 

Hatalmas átalakuláson ment keresztül a közigazgatás

 

Magyarországon a kormányablakok üzemeltetésében hatalmas jelentősége van a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. fejlesztéseinek.

 

A NISZ innovációinak eredményeképp egyre több az interneten keresztül intézhető ügy, továbbá az önkiszolgáló pontokat is olyan mesterséges intelligencia vezérelt szoftverekkel üzemeltetik, amelyek megkönnyítik és meggyorsítják az adminisztrációt.

 

Ezeken az önkiszolgáló pontokon 2022-től úgynevezett Mesterséges Intelligencia Asszisztensek segítik az ügyek gondtalan megoldását, így már a személyi igazolvány és a jogosítványok pótlását is kérhetjük, emberi beavatkozás nélkül.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu