Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.18. - kedd, Piroska napja van.

Belföldi hírek

Korszerű Elektronikai Hulladékhasznosító Központot adott át Orbán Viktor

2014. március 19. 06:47
Korszerű Elektronikai Hulladékhasznosító Központot adott át Orbán Viktor


Karcagon mondott beszédet Orbán Viktor miniszterelnök és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a 3,6 milliárdos Elektronikai Hulladékhasznosító Központ átadásán.

 

Az ünnepélyes átadáson részt vett  Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár és Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár is. Orbán Viktor kormányfő gratulált a karcagi létesítménynél együttműködő vállalkozói csoportnak, hogy sikerült találniuk egy olyan piaci rést, amelyben Magyarországon piacvezetők lehetnek, s aminek köszönhetően az egész kontinensen a legmodernebb elektromos hulladékhasznosító központot fogják átadni.

 

A miniszterelnök szerint elég jó ütemben halad az újraiparosítás Magyarországon és ennek egyik állomása a karcagi Elektronikai Hulladékhasznosító Központ átadása

 Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter arról beszélt, hogy a beruházás célja egy olyan ökoipari park kialakítása, amelyben a vállalkozások vissza tudják nyerni a hulladékban lévő értékes anyagokat, kímélve a környezetet. A kevesebb mint 1 év alatt létrejött beruházás 3,6 milliárd forintból valósult meg, amelyből 1,67 milliárd forint az uniós és a költségvetési forrás. Közvetlenül 170 munkahely jön létre a beruházásnak öszönhetően, ugyanakkor a kapcsolódó munkafolyamatoknak köszönhetően összesen 4-500 munkahelyet hozhatnak létre a jövőben Magyarországon.

 

MTI/MCOnet

Fotó: Árvai Károly

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu