Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Belföldi hírek

Kormányzati intézkedésekkel a minőségi, hazai élelmiszerekért

2012. February 06. 10:56
Kormányzati intézkedésekkel a minőségi, hazai élelmiszerekért
Gyökeres változáson megy keresztül a hazai élelmiszeripar, a kormány intézkedéseinek köszönhetően egymás után nyílnak a termelői piacok – jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium  államtitkára a FOODAPEST 2012 nemzetközi élelmiszer, ital, élelmiszer-gépipari és vendéglátóipari szakkiállítás megnyitóján.

FOODAPEST

A Vidékfejlesztési Minisztérium  helyettes államtitkára is részt vett a FOODAPEST 2012 szakkiállításon


Február 5-8. között jelentkezik a HUNGEXPO két élelmiszeripari szakkiállítása a FOODAPEST és az UKBA. Közel hétezer négyzetméteren mintegy 200 kiállító részvételével vasárnaptól szerdáig zajlanak az események. Az idei a második alkalom, hogy ebben a formában együtt kerül sor az élelmiszeripari-gasztronómiai bemutatóra.

VM

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium számos intézkedéssel segítette a helyi termékek piacra jutását

 

 


A Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára, Bognár Lajos emlékeztetett arra, hogy elkészült a Hungarikum törvény, már Brüsszelben vannak a magyar bornevek termékleírásai, valamint uniós egyeztetés alatt áll a magyar termék rendelet is. A Vidékfejlesztési Minisztérium az elmúlt másfél évben számos intézkedéssel segítette a helyi termékek piacra jutását, például a kistermelői rendelet megalkotásával, vagy a helyi piacok megnyitásának egyszerűsítésével.


Forrás:kormany.hu

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu