Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Kormánytámogatással bővít az autóipari Sicta Kft.

2017. July 20. 14:52
Kormánytámogatással bővít az autóipari Sicta Kft.

A francia autóipari Sicta Kft. 3,4 milliárd forintos beruházással bővíti felsőzsolcai alkatrészgyárát, melyhez a magyar kormány 437 millió forint támogatást biztosít, amely a teljes fejlesztés 13 százaléka.

A bejelentéskor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy a beruházással 115 új munkahely jön létre. A Sicta a világ egyik vezető autóalkatrész gyártója, a vállalat a turbó-feltöltők alkatrészeinek gyártásában Európában piacvezető, a világon pedig az első öt között van. A beruházás a magyar-francia kapcsolatok is erősíti, a franciák az ötödik legjelentősebb befektetők Magyarországon.

 

Kormánytámogatással bővít az autóipari Sicta Kft.

A francia autóipari Sicta Kft. 3,4 milliárd forintos beruházással bővíti felsőzsolcai alkatrészgyárát, mellyel 115 munkaheyet hoznak létre

 

Szijjártó Péter felidézte, hogy a magyar járműipar termelési értéke csaknem elérte a 8000 milliárd forintot tavaly, ezzel megdöntötte minden idők rekordját, az első öt hónapban pedig a gépjárműipari termelési érték 3 százalékkal nőtt, május végéig elérte a 3400 milliárd forintot. A francia családi vállalkozás tíz évvel ezelőtt hozta létre a felsőzsolcai ipari parkban az üzemet, ahová eddig 30 millió eurót fektettek be, főként saját forrásból. A gyár azóta a cégcsoport stratégiai bázisává vált, negyvenfős vállalkozásként indultak, mostanrpa pedig a környék legjelentősebb foglalkoztatója 380 munkavállalóval.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu