Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Kormányközi megállapodást írtak alá a III. Magyar-Török Üzleti Fórumon

2014. February 18. 10:30
Kormányközi megállapodást írtak alá a III. Magyar-Török Üzleti Fórumon

Orbán Viktor kormányfő és  Abdullah Gül török államfő jelenlétében írt alá kormányközi megállapodást Semjén Zsolt, a kormányfő helyettese és Emrullah Isler török miniszterelnök-helyettes  a Gül Baba türbéje és környezete rekonstrukciójában való együttműködésről.

Orbán Viktor: Magyarország célja, hogy európai innovációs terület legyen Budapesten rendezték meg a III. Magyar-Török Üzleti Fórumot, amelyet Orbán Viktor magyar miniszterelnök nyitott meg, úgy fogalmazva: "Magyarország mára egy versenyképes ország lett". Kormánya újabb céljaként említette, hogy az ország egy európai innovációs terület is legyen. "Erre lehetőségünk van, de ehhez partnerek kellenek. Törökország Magyarország számára egy ilyen partner". Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára köszöntőjében arról beszélt, hogy a magyar-török gazdasági együttműködés a dinamikus növekedés időszakát éli. Hangsúlyozta, hogy az eddigi török-magyar üzleti fórumokon született megállapodások 110 millió eurónyi új üzletet jelentettek.

Varga Mihály: 2015-re meg kell duplázni a magyar-török külkereskedelmi forgalmat A Törökországgal kiépítendő üzleti kapcsolatok nagy nyereséggel és kis kockázattal kecsegtetnek - mondta Abdullah Gül török államfő. A magyar és török cégek lehetséges együttműködési területei között említette az energetikát, továbbá azt, hogy a két ország vállalatai közösen jelenhetnek meg harmadik országok piacain például Közép-Ázsia vagy a Kaukázus térségében. A magyar kormány célja, hogy 2015-re megduplázza a kétoldalú külkereskedelmi forgalmat - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a fórumon, amelyre több mint 500 török és magyar üzletember regisztrált.

 

MTI/MCOnet

Fotó: Botár Gergely

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu