Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.02.18. - kedd, Bernadett napja van.

Belföldi hírek

Kormánydöntés: 9,6 milliárd forint az önkormányzatoknak

2015. április 19. 21:00
Kormánydöntés: 9,6 milliárd forint az önkormányzatoknak

Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára jelentette be, hogy megszületett a kormánydöntés az adósságkonszolidációból kimaradt önkormányzatok számára nyújtandó forrásokról.


A kormány az elmúlt években kétezer önkormányzat 1370 milliárd forint adósságát vállalta át. A kétezer és háromezer lakosú települések 44 millió forintot, a 3-5 ezer közötti települések 112 millió, az 5-10 ezer közöttiek 181 millió, a tízezer feletti települések 200 millió forintot kapnak. Volt azonban 1176 település, amely ebből kimaradt, a kormány pedig tavaly úgy döntött, hogy ezek a települések a költségvetésből négy év alatt lakosságarányosan támogatást kapnak.

 

 

Csaknem tízmilliárd az adósságkonszolidációból kimaradt önkormányzatoknak

 

 A nyár elején jelennek meg a pályázatok azoknak a kétezer lakosnál nagyobb települések, amelyek kimaradtak az adósságkonszolidációból.  Összesen 9,6 milliárd forint támogatásban részesülhetnek az önkormányzatok, ezt a pénzt fejlesztésekre, például útépítésre, járdaépítésre fordíthatják. Az államtitkár azt is elmondta: a kormány döntött arról, hogy a költségvetési átcsoportosítást májusban végrehajtja, és várhatóan a nyár végén tudják folyósítani a támogatásokat.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu