Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.14. - Sunday, &Őrs napja van.

Belföldi hírek

Kormányablakok: januártól több újdonság is lesz!

2013. December 25. 08:26
Kormányablakok: januártól több újdonság is lesz!
Az Országgyűlés, elfogadta a kormányablakok kialakításával, valamint a kormányhivatalok működésével összefüggő törvények módosítását, így 2014.január 1-től többek között csökken a kormányablakokban az ügyintézési idő.

Az elfogadott módosítás szerint a jelenleginél több ügyet is el lehet majd intézni, és ingyenes lesz a bűncselekmény miatt elvesztett vagy megrongálódott személyi okmányok pótlása. Családi pótlék vagy TAJ-kártya igénylésekor a kormányablaknál elég lesz egy példányban benyújtani a kérelmeket, és egyszerűsödnek a nemzetközi jogsegéllyel kapcsolatos szabályok is.A változtatás értelmében az anyakönyvi kivonat már a legközelebbi anyakönyvvezetőnél is átvehető lesz.Csaknem 300 kormányablak-ügyintéző kapott oklevelet


Az ügyintézést jól képzett dolgozók segítik majd. Decemberben kétszáznyolcvan közszolgálati tisztviselő kapta meg a kormányablak-ügyintézői oklevelet Budapesten. Az ünnepségen Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter elismerését fejezte ki, hogy gyakorlott, ügyfelekkel bánni tudó tisztviselők hajlandók voltak új ismereteket, kultúrát elsajátítani a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képzésén.Az egyetemen országosan mintegy négyezer tisztviselőt képeztek ki.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu