Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Koreai akkumulátorgyár épül Komáromban

2018. March 09. 18:21
Koreai akkumulátorgyár épül Komáromban

A dél-koreai SK Innovation a komáromi ipari parkban 97,5 milliárd forintos beruházással hozza létre az elektromos autókban használható akkumulátorokat gyártó üzemét.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter az építkezés ünnepélyes indításán kiemelte, hogy a magyar gazdaság gerincét az autóipar adja, az ágazatban 176 ezer ember dolgozik, 2017-ben 8000 milliárd forintot állítottak elő, innen származik az ország ipari termelésének közel egyharmada. Az SK Innovation Dél-Korea harmadik legnagyobb vállalata, Komáromba településével már három jelentős akkumulátorgyártó működik hazánkban.

 

Koreai akkumulátorgyár épül Komáromban

A magyar gazdaság gerincét az autóipar adja, innen származik az ország ipari termelésének közel egyharmada

 

A gyár kapacitásának első ütemében 410 új munkahelyet teremt, a kormány a beruházást 8,17 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette. Yoon Yea Sunnak, az akkumulátor-üzletág elnökének tájékoztatása szerint az üzemcsarnok 430 ezer négyzetméteres lesz. A tömeggyártást 2020-ban kezdik meg, ekkor a gyártott akkumulátorok kapacitása 7,5 GWh lesz, ami 250 ezer autót szolgál ki. A második ütem építését a megrendelések függvényében indítják el, kapacitása megfelel az első ütemének. A vállalat komáromi beruházásával kíván betörni az európai piacra. 

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu