Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.27. - Tuesday, Ákos, Bátor napja van.

Belföldi hírek

Konzultációt indít a kormány a védőnőkkel

2017. June 16. 15:35
Konzultációt indít a kormány a védőnőkkel

A kormány szakmai párbeszédet, konzultációt indít a védőnőkkel, hogy az ötezer egészségügyi dolgozó elmondhassa véleményét a munkájáról és javaslatokat tehessen a döntéshozóknak.

Az összegzés jövő év februárjára, márciusára készül el, amelyet a  kormány asztalára tesznek le a védőnők helyzetével és jövőképével kapcsolatban - mondta Nyitrai Zsolt, a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott. A védőnőket várják a szakmai, személyes konzultációra, amely "nem is lesz nyilvános, hogy el tudják mondani őszintén és kendőzetlenül a véleményüket".

 

A védőnők bérrendezést akarnak, a kormány szakmai párbeszédet indított

A védőnők bérrendezést akarnak, a kormány szakmai párbeszédet indított

 

Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnőtagozatának vezetője szerint a védőnőket "leginkább a bérrendezés és a bérfeszültség foglalkoztatja", hiszen míg egy kórházi védőnő egészségügyi szakdolgozói bértábla alapján kapja a fizetését, a területen dolgozó védőnőknél lehetnek fenntartók az önkormányzatok, önkormányzati társulások, intézmények, vállalkozások, és a finanszírozás "nem egyformán jelenik meg a juttatásokban és a bérezésben".

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu