Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Konzorciummal oldanák meg az elektromos autók töltését országszerte

2021. március 05. 09:33
Konzorciummal oldanák meg az elektromos autók töltését országszerte

Hiánypótló együttműködés született a Magyar Közút Zrt. és az e-Mobi közt. Az elektromos autó piac a 2020-2021-es felélénkült, de a gépjárműtöltő-infrastruktúra fejlesztés nem haladt ezzel egy ütemben. A közútkezelő és az MVM Csoport tagja viszont megoldanák a problémát. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az e-Mobi Nonprofit Kft. együttműködési megállapodásának értelmében a két cég a magyar gépjárműtöltő-infrastruktúra fejlesztését tűzte ki célul. Fontos ezen túl, hogy az európai közlekedési hálózatba is bekapcsolják a hálózatot.  

 

Elektromos töltőállomás

 

2030-ig a legtöbb autógyártó cég elektromos autók előállítására áll át a fenntarthatóság jegyében. Magyarországon több távol-keleti vállalat telepít üzemet, ahol elektromos autókhoz szükséges alkatrészek gyártását kezdik meg. A győri Audi és a kecskeméti Mercedes is bejelentette, hogy hamarosan javarészt elektromos vagy hibrid meghajtású gépkocsik alkotják flottájuk jelentős részét. 

 

Az elektromos autókhoz szükséges infrastruktúra telepítését a közútkezelő és az e-Mobi kezdi meg módszeresen, országos átjárhatóságot biztosító töltő-infrastruktúrára kialakításával. Az e-Mobi egy országosan egységes elektromosgépjármű-töltési hálózatot hoz létre, átlátható fizetési és elszámolási rendszerrel, amely fenntartható is lesz. A közútkezelő segítségével térképezik fel a 32 ezer kilométernyi úthálózatot ahhoz, hogy megfelelően alakítsák ki a töltési rendszert.  

 

M. A.

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu