Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Kontrát: világos, hogy összefüggés van a bevándorlás és a terrorizmus között

2016. August 05. 11:53
Kontrát: világos, hogy összefüggés van a bevándorlás és a terrorizmus között

Az Európát sújtó illegális bevándorlásnak számos súlyos következménye van, ezek egészségügyi, szociális, kulturális, gazdasági természetűek, de ennél súlyosabb, hogy állandósult Európában a terrorveszély - fejtette ki a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A különböző szolgálatok, az Interpol, valamint a NATO információi szerint több száz terrorista lehet Európában. A  támadásokat minden esetben az európai kultúra, a keresztény Európa és az európai életmód ellen követték el, és ilyen támadások bárhol bármikor előfordulhatnak. Nem csak az európai kormányok és parlamentek tettek különböző intézkedéseket, a magyar kormány először terrorellenes akciótervet fogadott el, majd a parlament megszavazta a terrorizmusellenes törvénycsomagot, amelynek eredményeképpen létrejött a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ.

 

 

Menedékkérők száma 2003-tól 2015-ig

Menedékkérők száma

 

 

Módosították a büntető törvénykönyvet, a rendőrségi törvényt és az alaptörvényt, továbbá a kormány több alkalommal is döntött a terrorellenes tevékenységet folytató szervek többletforrásairól. Hazánk terrorfenyegetettsége továbbra is közepes szintű, a terrorellenes koordinációs bizottság folyamatosan elemzi a körülményeket, legutóbb két nappal ezelőtt ülésezett a testület, és ha indokolt, javaslatot tesznek a szükséges döntések meghozatalára. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu