Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.04. - vasárnap, Barbara, Borbála napja van.

Belföldi hírek

Komplex rendszert adtak át egy vidéki birtokon

2022. november 10. 15:34
Komplex rendszert adtak át egy vidéki birtokon

Nagyszabású mezőgazdasági beruházást adtak át Mezőhegyesen a napokban.

Átadták hazánk eddigi legjelentősebb öntözési technológiához kapcsolódó beruházását az elmúlt napokban. A projektet több mint 10 milliárd forintból hajtották végre a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. területén.

 

Korábban ilyen nagyszabású beruházást még nem adtak át hazánkban az agrár területek öntözéséhez kapcsolódóan, de ezt a projekt keretösszege is jól szemlélteti. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. földjei Mezőhegyesen találhatóak, az új fejlesztés eredményeképp pedig ezentúl jóval több hektárt tudnak lefedni az öntöző berendezések.

 

Létfontosságú, hogy mekkora területet tudnak modern technológiával öntözni a gazdák

 

A mezőgazdaságban az öntözés fejlesztése az egyik legfontosabb teendő, amelyet egy szektorbéli vállalat végre hajthat. Ez az egyik legösszetettebb és legfejlettebb megoldás, hogy az agrárium versenyképes maradjon és elérje céljait.

 

Magyarország kormánya már évekkel ezelőtt kitűzte a célját az öntözés fejlesztésével kapcsolatban, a mezőhegyesi projekt pedig egy újabb mérföldköve volt a megvalósításnak. Hazánk fő törekvése jelenleg, hogy a következő másfél évben dupla annyi terület váljon modern módszerekkel öntözhetővé.

 

Az Agrárminisztérium tervei alapján az évtized végére már több mint 300 ezer hektáron lehet öntözéses gazdálkodást folytatni.

 

Forrás: Agrárminisztérium
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu