Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Belföldi hírek

Komoly véleménykülönbség van az EU és Magyarország között a bevándorlók ügyében

2015. September 04. 11:05
Komoly véleménykülönbség van az EU és Magyarország között a bevándorlók ügyében

Komoly véleménykülönbség van az EU és Magyarország között - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.


A bevándorlásról folytatott brüsszeli tárgyalásait értékelte így, hiszen az uniós vezetők nagy része úgy gondolja, mindenkit be kell engedni. Pedig ha mindenkit beengedünk, vége Európának   - véli a magyar kormányfő. Megkérdezte brüsszeli tárgyalópartnereit, tudnak-e jobb javaslatot a magyarországi fizikai határzárnál, amire azt felelték, hogy ők nem szeretik a kerítést, de jobb ötletük nekik sincs. Hangsúlyozta: csak úgy lehet kielégíteni az európai polgároknak a biztonság iránti jogos igényét, ha meg tudjuk védeni a határainkat.  "A határok megvédésében erőt kell mutatni" - mondta Orbán Viktor.

 

Orbán Viktor miniszterelnök

 

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában beszélt a menekültügyről

 

 A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a budapesti Keleti pályaudvarnál kialakult "balhét" szerinte a német elhibázott kommunikáció, a Németországba szóló, később visszavont meghívó "hamis ígérete" idézte elő. A várhatóan a hónap közepétől hatályos új magyar bevándorlási szabályokat Orbán Viktor úgy jellemezte: szeptember 15-től egy másik időszámítás kezdődik. Jelezte, már szombaton megindul egy tájékoztató kampány, hogy a bevándorlók is felkészülhessenek az új helyzetre, arra, hogy nem léphetnek be Magyarországra illegálisan.

 

 

MTI/MCOnet

Fotó: Mohai Balázs/MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu