Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.01. - Thursday, Tünde napja van.

Belföldi hírek

Komoly változásokat hozhat a mesterséges intelligencia

2022. August 04. 08:00
Komoly változásokat hozhat a mesterséges intelligencia

Hazánkban is óriási változásokat hozhat a mesterséges intelligencia és a robotika.

A következő 1 évtizedben óriási változásokra számíthatunk a mesterséges intelligenciának és a robotikának köszönhetően. A jövő technológiák elterjedésének eredményeképp olyan megoldások és módszerek jelenhetnek meg hazánkban is, amelyek korábban még sosem.

 

A változások természetesen pozitív kimenetelűek lesznek és az életminőségünk is növekszik majd általa. A folyamatos automatizáció lesz az első szemet szúró fejlesztés, amely Magyarországon is megjelenhet a cégek, majd a lakosság életében, ezek pedig mind-mind megkönnyítik majd a dolgunkat.

 

Az automatizáció már most életünk része

 

A Piac és Profit friss közleményében jelenítette meg, hogy Gulyás László, a Neumann János Számítógéptudományi Társaság (NJSZT) MI Szakosztályának elnöke, valamint az ELTE MI Tanszékének docense milyen változásokra számít.

 

A szakember szerint a 2030-as évek közepére már megszokott lesz az áruszállító drónok vagy az önvezető járművek látványa az utakon és a köztereket. Sokan elsősorban kifejlesztett robotokat várnak a mesterséges intelligenciától, azonban először nem így tapasztaljuk meg őket az életünkben, hanem automatizált megoldások által.

 

Forrás: Piac és Profit
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu