Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.01.22. - szombat, Vince napja van.

Belföldi hírek

Komoly iskolafelújítási beruházás kezdődik Székesfehérváron

2021. december 05. 12:00
Komoly iskolafelújítási beruházás kezdődik Székesfehérváron

Több mint 19 milliárd forintból újítják fel Székesfehérváron a középiskolai intézményeket. A beruházást a Modern városok program finanszírozza.

A Modern városok programnak köszönhetően nagymértékű fejlesztések kezdődnek Székesfehérváron a középiskolai intézményekben. A program több mint 19 milliárd forintos támogatást nyújt az oktatási intézmények számára, hogy végrehajtsák a felújítási munkálatokat.

 

A támogatásra azért van szüksége a városnak, mert nagyon megugrottak a korábban indított építkezés költségei, így a fejlesztések abba is maradtak egy időre, a pénzügyi forrás beérkezése után azonban a város folytathatja a korábban megkezdett fejlesztéseket.

 

A Vasvári Pál Gimnázium épülete teljesen megújul és további épületrészekkel bővül. Az iskola tornaterme szintén megújul, erre pedig további 1 milliárd forintot kapnak. A Tóparti Gimnázium és a Kodolányi János gimnázium is több milliárd forintos támogatást kap a korszerűsítési munkálatok elvégzésére, illetve a Ybl Miklós Általános Iskola jelenlegi épületét újra építik. 

 

2024-re már modernebb iskolapadnak ülhetnek a székesfehérvári diákok

 

Modernebb kialakítást kap a Hermann László Zeneiskola, ahol a tornaterem bővítésére is elegendő forrást kap az iskola. A felújított tornaterem később több funkciókkal bővül, mivel itt szeretnék létrehozni a város koncettermét.

 

Az építkezési munkálatok mellett komoly forrásösszegek jutnak eszközbeszerzésre is, így a székesfehérvári iskolák kívül-belül modern köntöst kaphatnak a következő években. A beruházások várhatóan 2024 végére valósulnak meg.

 

Forrás: MTI

Képeink illusztrációk. 


CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu