Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Komoly harc folyik a Kínából érkező áruk vámkezeléséért

2017. November 30. 13:55
Komoly harc folyik a Kínából érkező áruk vámkezeléséért

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Időknek adott interjúban arról beszélt, hogy komoly verseny folyik Európában a kínai áruk vámkezeléséért, a vetélkedésbe pedig Magyarország is beszállt.

Elmondta, hogy a vám nagy része az unió bevétele, de az összeg húsz százaléka az ügyintéző tagállamnál marad. A magyar költségvetést kilenc milliárd forinttal gazdagította szeptemberig a 44 milliárd forintnyi vámbevétel, az importáfa összege pedig már most meghaladja az 1300 milliárd forintot - emelte ki. Megjegyezte, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal felújítása is "ebből a szempontból lényeges igazán", ugyanis annak nyomán kínai konténerek tömege indulhat meg Magyarország felé.

 

Komoly harc folyik a Kínából érkező áruk vámkezeléséért

Komoly verseny folyik Európában a kínai áruk vámkezeléséért, a vetélkedésbe pedig Magyarország is beszállt

 

"A magyar gazdaság komoly hasznot remélhet a beruházásból, hiszen ennek révén az ország meghatározó szerephez juthat az uniós és a nemzetközi kereskedelemben" - fogalmazott, hozzátéve, hogy az utóbbi időben több mint húsz százalékkal nőtt az unión kívülről Magyarországra érkező áruk értéke. A Kína, valamint 16 kelet- és közép-európai állam csúcstalálkozóján egyebek között ipari fejlesztésekről, csúcstechnológiai beruházásokról és arról tárgyaltak, hogyan juthatnak távol-keleti megrendeléshez a magyar vállalatok.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu