Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.07.03. - vasárnap, Kornél napja van.

Belföldi hírek

Komoly elismerést zsebelt be az egyik budai fejlesztés

2022. június 14. 19:40
Komoly elismerést zsebelt be az egyik budai fejlesztés

A világ legjelentősebb elismerését kapta meg az ingatlanfejlesztésben egy magyar projekt.

Óriási díjat kapott az egyik budapesti városnegyed-fejlesztés, mivel megnyerték a világ legkomolyabb ingatlanfejlesztési versenyét. A FIABCI ingatlanfejlesztési versenyen közel 3 évtizede díjaztak utoljára magyar építkezést.

 

A nyertes építkezés beruházója a Property Market Kft. elárulta, hogy az általuk irányított BudaPart városnegyed építkezésben a következő fejlesztési szakasz is elkezdődött, amelynek eredményeképp 3 hektár parkosított zöld területtel bővül a magyar főváros.

 

Egyedülálló koncepciót alkalmaztak a tervezők

 

A versennyel kapcsolatban kiemelték, hogy azér lehettek ilyen eredményesek a világeseményen, mert nagyon ritka az, amit ebben az építkezésben alkalmaztak: a fejlesztők az úgynevezett 15 perces városi koncepció alapján alakítják ki az új városnegyedet, amely a közlekedést a gépjármű forgalomról a biciklis és gyalogos forgalomra hárítja át.

 

Ezzel a megoldással a magyar fejlesztés mintaként kíván szolgálni a fenntarthatóbb életmódhoz és a legnagyobb városok emberközpontú, de élhető mindennapjaihoz. A BudaPart projekt lesz az 5. legnagyobb közpark Budpaesten, mivel közel 20 hektár zöldterület jön létre.

 

Forrás: Origo
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu