Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Költségvetés, közoktatási és önkormányzati törvény a képviselők előtt

2011. December 19. 05:38
Költségvetés, közoktatási és önkormányzati törvény a képviselők előtt
Hétfőn egyebek mellett döntés születhet a 2012-es költségvetésről, az új közoktatási és a felsőoktatási törvényről,valamint önkormányzati jogszabályokról is.
A képviselők hétfőn szavazhatnak a napokban újraszámolt jövő évi költségvetésről, amely az eredetileg benyújtott javaslatban szereplőnél magasabb euróárfolyammal kalkulál és 0,5 százalékos gazdasági növekedést vár.

Matolcsy György

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter már tudja, miből teremtik elő a hiányzó 320 milliárdot


A változás miatt a kormánynak 320 milliárd forintot kell előteremtenie, amit Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az Országvédelmi Alap felhasználásával, a még magán-nyugdíjpénztári tagok járulékbefizetéseinek állami kasszába irányításával, fejezeti tartalékokkal és a dohánytermékek jövedéki adójának emelésével kíván előteremteni.   

Országgyűlés

Költségvetés, közoktatási és önkormányzati törvény a parlament előtt
Szintén a hét első napján fogadhatják el az új közoktatási törvényt. Az LMP kezdeményezésére név szerinti szavazással dönthetnek az új önkormányzati törvényről is. Határozhatnak a szakképzésről, a közszolgálati tisztviselőkről, a megváltozott munkaképességűek ellátásairól, a nemzetiségek jogairól, valamint Esztergom egyes intézményeinek állami átvételéről szóló előterjesztésekről.   Forrás: fidesz.hu

-kt-Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu