Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.02.27. - Tuesday, Ákos, Bátor napja van.

Belföldi hírek

Kolompár mondjon le!

2009. July 27. 13:19
Kolompár mondjon le!
A szervezet azért ragaszkodik az Országos Cigány Önkormányzat vezetőjének lemondásához, mivel június elején sikkasztás és a számvitel rendjének megsértése miatt vádat emelt az ügyészség Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke ellen, akivel szemben tavaly decemberben egy másik ügy kapcsán már történt vádemelés.
A frissebb ügyben az ügyészek egyebek mellett azzal vádolják Kolompárt, hogy az önkormányzattól felvett több mint ötmillió forintot, amellyel aztán később nem számolt el.

A Lungo Drom tiltakozásukként arra szólítja fel Kolompár Orbánt, hogy mondjon le, mivel az Önkormányzat élén nem maradhat, nem dolgozhat erkölcsileg hitelét vesztett személy, aki tetteivel, az ellene emelt vádak miatt rossz képet vet a cigányságra.

Ha önként nem mond le mandátumáról, akkor felszólítjuk a Cigány Önkormányzat minden egyes képviselőjét, hogy közös összefogással követeljük Kolompár Orbán lemondását. Arra a kompromisszumra is hajlandó a Lungo Drom, hogy Kolompár Orbán lemondása után a hozzá tartozó szervezet egyik képviselője vegye át az elnöki megbízatást, annak érdekében, hogy a Cigány Önkormányzat visszanyerje a cigányság, az állampolgárok hitelét, a szervezetbe vetett bizalmukat.

Különböző, alá nem támasztott hírek láttak napvilágot, amelyek szerint Kolompár Orbán elszeretné kerülni a felelősségre vonást.

Talán külföldre akar utazni?

Ennek elkerülése érdekében szeretné kérni a Lungo Drom az illetékes szervek, a rendőrség, ügyészség, bíróság, figyelmét arra, hogy tegyék meg a szükséges intézkedést, Kolompár ne tudjon kibújni a felelősség alól - írja közleményében Farkas Félix, a Lungo Drom országos szóvivője.

(forrás: fidesz.hu)

Budapest Online - www.bpn.hu

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu