Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Klímasemleges a Sió, az anyacége esőerdőt vásárol

2021. február 14. 06:00
Klímasemleges a Sió, az anyacége esőerdőt vásárol

Fontos változások történtek a mindenki számára ismert Sió márka háza táján. Az Eckes-Granini csoport tagjaként január elsejétől klímasemleges cégről beszélhetünk, az Eckes pedig egy klímavédelmi szervezeten keresztül az esőerdők védelmében is részt vesz. 

Az Eckes-Granini csoport Európa vezető gyümölcslégyártója, tagvállalatainak éves árbevétele 950 millió euró. E kohézió tagja 1993 óta a Sió-Eckes is, mely évente ötvenmillió liter gyümölcslevet ad el. A vállalat statisztikai adatai alapján a jelenleg legkeresettebb termékük a 100%-os gyümölcslevek és smoothie-k. 

 

A Sió egy ideje már környezetben lebomló szívószálat használ kis dobozos üdítőihez, egy közelgő fejlesztésnek köszönhetően pedig áttérnek a papír alapú szívószálra. Emellett az esetek többségében arra is figyelnek, hogy hazai terméket használjanak, ezzel is csökkentve a cég ökológiai lábnyomát és fellendítve a gazdaságot. 

 

A cég smoothie-jai

 

Fenntarthatósági fejlesztéseket hajtanak végre évek óta, tavaly 500-500 millió forintos beruházás történt siófoki üzemükben. A gyártásukat automatizálták, zöld energiát használnak és csökkentették a szennyvízkibocsátást. Folyamatos fejlesztéseik és a termékek előállítása során alkalmazott környezetvédelmi szempontok miatt elmondható, hogy a vállalat elindult a klímasemlegesség útján.  

 

Az Eckes-Granini közben egy Climate Partner nevű környezetvédelmi szervezeten keresztül vásárol egy 18 ezer hektáros esőerdőt Brazíliában, amelyen nem termelnek majd, pusztán megvédeni akarják. Ezzel is segítik a klímavédelmet, hogy a cég a gyártás során történő szén-dioxid kibocsátását kompenzálja. A Climate Partner egyébként összesen 171 ezer hektár esőerdőt vásárol partnerei által, több cég is finanszírozza bizonyos méretű területek megvételét. 

 

 

 

M. A. 

Forrás és fotó: mti/ Varga György

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu