Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.09.19. - vasárnap, Vilhelmina napja van.

Belföldi hírek

KKV-k környezettudatosságának fokozása

2020. november 12. 12:54
KKV-k környezettudatosságának fokozása

IPOSZ-KÖVET képzés

November 25-én online módon elindul a vállalkozások környezettudatosságának fokozását célzó képzéssorozat. Az első képzés témája a körforgásos gazdaság nyújtotta lehetőségek.

Az Ipartestületek Országos Szövetsége a Hanza Parlamenttel közösen, a KÖVET Egyesület közreműködésével meghívja Önt a

 

KKV-k környezettudatosságának fokozása

 

programsorozat 1. tématerületének képzésére

Melynek címe: Körforgásos gazdaságban rejlő lehetőségek és kihívások

A körforgásos gazdaságban rejlő lehetőségek és kihívások

 

A körforgásos gazdaság lényege a gazdaságban szokásos lineáris termelési megoldások átalakítása a természetes folyamatokra jellemző körforgásra az anyagok, melléktermékek és hulladékok újrahasználata és újrahasznosítása által. Erről  az Európai Unió is már külön irányelvet alkotott.

 

A képzés lebonyolítása

 

1. fázis: 1,5 nap interaktív ismeretátadás

 

Időpontja: 2020. november 25. 9-15 óra

                  2020. november 27. 9-13 óra

 

A képzés interneten keresztül, online módon történik, a résztvevők aktívan bekapcsolódhatnak a téma megvitatásába. A lebonyolítás módjával kapcsolatos technikai részleteket a jelentkezőknek külön közöljük majd. 

 

Az első nap menete: 

  • bemutatkozás, témafelvetés

  • a körforgásos gazdaság bemutatása 

  • a hazai és nemzetközi trendek ismertetése 

  • a vállalkozások működése és a környezetvédelmi kérdések összefüggése

  • a résztvevők szakmai kérdéseinek, problémáinak felvetése interaktív módon

 

A második nap menete:

  • válasz az első napon felvetett szakmai kérdésekre, problémákra

  • a lehetőségek és kihívások azonosítása

  • a mentorálást igénylő vállalkozások cégre szabott projekt-célkitűzései és a mentorálás további menetének meghatározása 2. fázis:Mentorálás 2020. december elejétől 2021. február végéig terjedő időszakon belül

 

A vállalkozásnál azonosítható környezetvédelmi, energetikai, hulladékgazdálkodási intézkedések, javaslatok, fejlesztési lehetőségek azonosítása, nyomon követése és kivitelezésének szakmai tanácsokkal való támogatása. A mentorálási időszakban - amennyiben a pandémiás helyzet lehetővé teszi – a vállalkozásnál minimum egy alkalommal személyes tanácsadásra lesz lehetőség, a további tanácsadás online módon történik. Ez egy három hónapos időtartamon belül 3 találkozási, tanácsadási lehetőséget jelent vállalkozásonként.3. fázis:1,5 nap interaktív foglalkozás (2021. március)

 

A résztvevő vállalkozások projekt eredményeinek bemutatása, szakmai értékelése, további fejlesztési lépések kidolgozása. A lebonyolítás módja az aktuális járványügyi helyzet figyelembe vételével történik majd. Pontos időpontjáról és módjáról később küldünk ki tájékoztatást. 

 

 

A képzés feltételei 

A képzésen való részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A képzés értéke vállalkozásonként 342 ezer forint lenne, amelyet most az Erasmus+ Program támogatásával térítésmentesen vehetnek igénybe a résztvevők.

 

Jelentkezés

A képzésre az alábbi regisztrációs ív kitöltésével lehet jelentkezni. A sikeres jelentkezésről a szervezők visszajelzést küldenek. Jelentkezési határidő: 2020. november 20. 

 

Kérjük, ha bármilyen kérdés felmerül a képzéssel kapcsolatban, keressék az IPOSZ-nál Rettich Tamás főtanácsost (e-mail: rettich@iposz.hu , tel: 06-30-385-6048).

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu