Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Belföldi hírek

Kiva-kalkulátorral spórolhatnak a cégek

2017. November 18. 08:00
Kiva-kalkulátorral spórolhatnak a cégek

A Nemzetgazdasági Minisztérium kiva-kalkulátora segít a cégeknek, hogy a legnagyobb megtakarítást biztosító adózási formát válasszák ki, hiszen a kisvállalati adó választásával több tízezer cég spórolhatna legálisan a közterhein. Jövőre egy százalékponttal, 13 százalékra csökken a kisvállalati adó mértéke. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium hangsúlyozza, hogy minden cégnek megéri a próbaszámításokat elvégezni, hiszen a kisvállalati adó választásával az áttérésre jogosult, foglalkoztatottal rendelkező cégeknek több mint 80 százaléka jobban jár. Annak a cégnek mindenképp érdemes átgondolni a kivára-váltást, amelyiknek a bértömege nagyobb a nyereségénél, illetve azoknak, akik a cégben tartják a nyereségüket. A kiva-kalkulátor kiszámítja, hogy mennyi közterhet lehet megtakarítani ezzel a speciális adózási móddal.

 

Kiva-kalkulátorral spórolhatnak a cégek

A Nemzetgazdasági Minisztérium kiva-kalkulátora segít a cégeknek, hogy a legnagyobb megtakarítást biztosító adózási formát válasszák ki

 

A szabályok 2017. évi kedvező változásainak köszönhetően 2016. december 31-éhez képest több mint a duplájára nőtt a kivások száma. A jelenleg 15 ezer kivás cégnél az adó mértékének egy százalékpontos csökkentése mintegy 2 milliárd forintot hagy. Abban, hogy 2018-tól minden vállalkozás a neki leginkább megfelelő adózási módot válassza ki, a kiva-kalkulátor segít.

 

NGM/T.D

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu