Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.11.28. - vasárnap, Stefánia napja van.

Belföldi hírek

Kínai cégcsoport indít nagyberuházást Vácon

2021. október 22. 11:50
Kínai cégcsoport indít nagyberuházást Vácon

Intelligens raktárfejlesztő beruházást indít 27 milliárd forintból Vácon a kínai tulajdonú CECZ vállalatcsoport.

Kínai nagyvállalat kezd komoly mértékű fejlesztésekbe Vácon, az E-kereskedelmi Ipari és Logisztikai Park területén. A kínai CECZ vállalatcsoport 27 milliárd forintos tőkéből indít raktár beruházást a Pest megyei település ipari parkjában. A raktár építési munkálatok közel 56 ezer négyzetméteres területen indulnak el.

 

A 27 milliárd forintos projekt az elmúlt 10 év legnagyobb Vácon végbemenő beruházása lesz és külön kiemelendő, hogy világszínvonalú okostechnológiai megoldások érkeznek a városba, amellyel az ipari park jövője is biztosítva lehet. Az intelligens megoldások mellett óriási raktárbázist is felépít a kínai vállalat, amely a termelés és az egyre fontosabb e-kereskedelem szempontjából is fontos lépés.

 

Az ázsiai cég 14 ezer négyzetméteren építi fel az okosraktárát, amely már egy jövőbe mutató projektnek fogható fel. A beruházás által új munkahelyek jönnek létre és Vác helyi iparűzési adóbevétele is jelentősen megugrik. Az okosraktárban közel 700 robot valamint 150 méternyi szállítószalag végzi majd a munkálatokat, amelynek köszönhetően óránként akár 50 ezer árut is kezelni tud a cég.

 

A beruházás bejelentésén Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára is felszólalt

 

A cég várhatóan 110 új állást tervez meghirdetni, amelyek felét olyan személyekkel töltenének be, akik tartósan munkanélküliek vagy megváltozott munkaképességűek, de számos olyan szakembert is keresnek, akik magasan képzettek.

 

Az ázsiai beruházó már az üzem megtervezése alatt együttműködik a legnevesebb magyar egyetemekkel, hogy tökéletesen kerüljön kivitelezésre az okosraktár és a kutatás-fejlesztési labor. Továbbá saját ösztöndíj programot is indít a cég, amelynek köszönhetően a magyar hallgatók a Kínai Népköztársaságban tanulhatják ki magas szinten a raktárlogisztikai folyamatokat.

 

Forrás: MTI, CECZ
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu