Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.04.11. - vasárnap, Zsolt, Leó napja van.

Belföldi hírek

Kínai akkumulátorgyárat telepítenek Gödöllőre

2020. december 21. 11:38
Kínai akkumulátorgyárat telepítenek Gödöllőre

Shenzhen Kedali Industry cég Gödöllőre telepít akkumulátor-alkatrész gyárat, melyet a kormány is támogat, több mint 1, 2 milliárd forinttal. A beruházást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be. 

A beruházás összköltsége 14, 1 milliárd forint. A gyártósoron elektromos autókhoz is szükséges lítiumionakkumulátor-alkatrészeket fognak gyártani. A cég ezzel 330 új munkahelyet teremt a térségben. 

 

Az elektromos autók iránti kereslet nemcsak világszinten, hanem Magyarországon is élénkült az utóbbi időben, ezért elengedhetetlenek az ezirányú fejlesztések. Ehhez biztosít most alapot a Shenzhen Kedali Industry beruházása. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a kínaiak eddig összesen több, mint 5 milliárd dollárt fektettek be Magyarországon, 2020-ban pedig 17%-kal erősödött a magyar-kínai kereskedelmi forgalom. 

 

Szijjártó Péter külügyminiszter

 

Az akkumulátor-alkatrész gyártó vállalat feje, Li Jianli online kapcsolódott a sajtótájékoztatóhoz. Elmondta, hogy Kínában összesen hét olyan gyár van, amilyet most építeni szándékoznak Gödöllőre. Ezzel a beruházással egész Európa profitálhat majd. 

 

Kitért rá, hogy a tömegtermelést már 2021 második felében szándékozik elkezdeni, 2022-ben pedig bővíteni akarják a gödöllői telephelyet, amellyel 2024-re már tíz gyártósorral fognak rendelkezni. 

 

Mindez nem minden, a gyár megépülése miatt a kormány további 500 millió forint támogatást ad Gödöllő városának, amelyből az iparterületet úttal tudják összekötni az autópályával. 

 

 

M. A.

Forrás és fotó: mti/Máthé Zoltán 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu