Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Kína és Magyarország között tovább bővül a szakmai együttműködés vízügyi területen

2012. September 07. 13:47
Kína és Magyarország között tovább bővül a szakmai együttműködés vízügyi területen
Magyarország és Kína elkötelezett a cserekapcsolatok és az együttműködések megerősítése és fejlesztése mellett a vízügy területén - hangzott el a Vidékfejlesztési Minisztériumban.
Magyarország és Kína vízügyi helyzetéről, vízgazdálkodásáról, a két ország közti szakmai együttműködés lehetőségeiről adott átfogó képet a napokban Dong Li vízügyi miniszterhelyettes és Kovács Péter vízügyért felelős helyettes államtitkár.

A két ország közti szakmai munka komoly múltra tekint vissza, hiszen az elmúlt években rendszeresen voltak a magas szintű és szakmai látogatások.A kölcsönös információ megosztás és tanulás egyik formája a mostani Magyar-kínai vízügyi műhelyülés is.

Dong Li vízügyi miniszterhelyettes


Magyarország és Kína vízügyi helyzetéről adott átfogó képet Dong Li vízügyi miniszterhelyettes és Kovács Péter vízügyért felelős helyettes államtitkár a Vidékfejlesztési Minisztériumban

 


Kína gazdasági fejlődésében kulcsfontosságú szerepet tölt be az ország vízkészlete – jelentette ki Dong Li. A kínai vízügyi miniszterhelyettes előadásában kitért arra, hogy a kínai kormány éppen ezért kiemelt kérdésként kezeli a meglévő vízi létesítmények rehabilitációját és a vízgazdálkodást. 2020-ig egy átfogó vízügyi reformot hajtanak végre, amelynek fontos része az árvíz és az aszály problémájának kezelése, a hatékony vízkészlet-gazdálkodás és a vízellátás biztonságának növelése.

Kínában jelenleg az árvíz ellen küzdenek, de évről-évre kihívást jelent az aszály is. Az ország területének 53 százalékát érinti valamilyen szinten a szárazság, amely kihat a mezőgazdaságra és az iparra is – tért ki előadásában a kínai miniszterhelyettes.


Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu