Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.15. - Monday, Henrik napja van.

Belföldi hírek

Kimagasló a világbajnokság hosszú távú hatása

2017. August 01. 14:48
Kimagasló a világbajnokság hosszú távú hatása

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója kijelentette, hogy a vizes világbajnokság hatása kimagaslóan jó Magyarország imázsára, a külföldi turisták elégedettek az országgal.

Az MTÜ kutatást készített külföldi turisták személyes megkérdezésével Budapesten és Balatonfüreden a FINA-vb magyar turizmusra gyakorolt hatásairól. Hangsúlyozta, hogy a külföldi turisták rendkívül jó benyomásokkal térnek haza Magyarországról: a megkérdezettek kétharmada biztosan tervezi, hogy máskor is idelátogat, 98 százaléka nyitott a visszatérésre, és ötből négyen azt mondták, ajánlják majd ismerőseiknek Magyarországot. Az ország a világverseny rendezőjeként, vendéglátóként és úti célként is remekül vizsgázott - fogalmazott Guller Zoltán.

 

A vizes világbajnokság kiemelkedően jó hatással volt Magyarország hosszú távú turizmusára

A vizes világbajnokság kiemelkedően jó hatással volt Magyarország hosszú távú turizmusára

 

Az előzetes várakozások szerint milliárdokkal több pénz áramlik a turizmusba a versenynek köszönhetően. A felmérés szerint a külföldiek felénél pozitívan változott a Magyarországról kialakult kép, elégedettségük az országgal tízes skálán 8,73 pont lett. Az infrastruktúrával - közlekedés, szállás, tisztaság - való elégedettség is magas lett, minden vizsgált érték 8 feletti lett a 10-es skálán. A vezérigazgató rámutatott, hogy a verseny hosszú távú hatás, Magyarország imázsa kimagaslóan jó.

 

/T.D.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu