Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.16. - Sunday, Jusztin napja van.

Belföldi hírek

KIM: egyszerűbb eljárások a kormányablakoknál

2012. September 27. 10:30
KIM: egyszerűbb eljárások a kormányablakoknál
Zöld-Nagy Viktória, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) helyettes államtitkára  a Tolna megyei kormányhivatalnak a járások kialakításáról rendezett konferenciáján kifejtette: jelenleg nem kiegyenlített az illetményrendszer az önkormányzati és az államigazgatási rendszer között.
"Dolgozunk azon, hogy a rendszert hogyan lehet kitalálni" - jegyezte meg. A helyettes államtitkár nem közölt részleteket, de az MTI érdeklődésére annyit elmondott, hogy országszerte mintegy tízezer önkormányzati köztisztviselő kerül át kormánytisztviselőként a járási hivatalokhoz.

Zöld-Nagy Viktória a konferencián emlékeztetett arra, hogy a járási székhelyeken 2013. január elsejével megalakuló járási hivatalokhoz a most az önkormányzatoknál lévő államigazgatási - a többi közt gyermekvédelmi, gyámügyi, idegenrendészeti, állatvédelmi, környezetvédelmi - feladatok kerülnek.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága  MTI-hez eljuttatott közleménye kifejti: az Egyszerűsített Programot tavaly rendelte el a kabinet a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program részeként, amelynek célja, hogy 2013 közepéig több mint 200 ügyben egyszerűsítse és több száz millió forinttal csökkentse a családok és háztartások adminisztratív terheit.

járások

A járási székhelyeken 2013. január elsejével megalakuló járási hivatalokhoz a most az önkormányzatoknál lévő államigazgatási  feladatok kerülnekA közlés szerint a programban gyakorlatilag minden tárca részt vesz; eddig 44 eljárást módosítottak, mint például a családtámogatásokat, a vízmérőcserét és a diákhitel-ügyintézést, a változások egy része már életbe lépett, más részük jövőre fog.

Az országszerte működő 29 kormányablakban eddig közel félmillió ember ügyintézését segítették eddig, a tervek szerint számuk 2014-re 300-ra bővül, akár 2500 ügyet lehet majd intézni egy helyen a tervezett egyablakos ügyintézésnek köszönhetően. Az Egyszerűsítési Programról további információkat az érdeklődők a magyaryprogram.kormany.hu oldalon találnak.(MTI, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium)
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu