Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.19. - csütörtök, Vilhelmina napja van.

Belföldi hírek

Kilakoltatási moratóriumot követel, bojkottot hirdet a VÉSZ

2009. augusztus 11. 22:10
Kilakoltatási moratóriumot követel, bojkottot hirdet a VÉSZ
Azonnali árverezési és kilakoltatási moratóriumot követel a magyarországi pénzintézetektől az önhibájukon kívül fizetésképtelenné vált adósokra vonatkozóan a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ) - jelentette be Éliás Ádám, az egyesület elnöke kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
Éliás Ádám hangsúlyozta: "háborús követeléseik" kizárólag az állampolgárok által jogszerűen használt otthonokra vonatkoznak. A VÉSZ augusztus végéig feketelistára helyezi a moratóriumtól elzárkózó bankokat, és a lakosságot arra kéri, hogy számláikat vigyék át más pénzintézetekbe - mondta.

A morális elvárásoknak legkevésbé megfelelő, "legtöbbet rabló bankot megsemmisítjük, ... többé nem fog létezni" - jelentette ki a szervezet vezetője. Megjegyezte: "minden eszközt megragadunk" a "rendkívül gátlástalan ellenféllel" szemben, ugyanakkor az emberek elleni fizikai erőszakot elutasítják.

Éliás Ádám szerint a "velejéig hazug és beteg" magyarországi pénzügyi rendszer miatt egyebek mellett az egyoldalú szerződésmódosításokat lehetővé tevő, 2003-as kormányrendelet okolható. Ez a "jogegyenlőséget sárba tipró" szabály ugyanis kizárólag a pénzintézeteknek biztosít jogot a kontraktusok utólagos megváltoztatására, holott a hosszú távra szóló tervezés nemcsak a bankok, hanem a hitelesek számára is ugyanolyan súlyos veszélyeket jelent - mutatott rá a VÉSZ elnöke. Kiemelte: a bankoknak el kellene ismerniük a velük szemben támasztott "morális, emberiességi követelményeket", ennek első lépéseként pedig azt, hogy a betétesekkel és hitelesekkel "közös szociális struktúrát" alkotnak, amelyben felelősséggel kell lenniük egymás iránt.

(Forrás: fidesz.hu - MTI)

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu