Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.06.15. - kedd, Jolán napja van.

Belföldi hírek

Kifizetődő a mesterséges intelligencia használata

2021. május 16. 08:00
Kifizetődő a mesterséges intelligencia használata

A technológiai váltásra szavazó vállalatok sokat nyertek beruházásaikkal, versenyelőnyüket ugyanis növelték az Accenture globális szolgáltató vállalat új kutatása szerint. Különösen az MI-it és okos megoldásokat preferálók lesznek azok, akik nem maradtak le a járvány tombolása alatt sem – ez a magyar cégekre is igaz. 

Az Accenture közleménye szerint a felmérésben 4300 válaszadót kérdeztek meg 25 országban és 20 iparágban. A vállalati rendszerek erősségét és az innovációra átcsoportosított költségvetések nagyságát is pontozták.  

 

A kutatás szerint a technológiai beruházásokra fókuszáló vállalatok előnyre tettek szert a járvány alatt, árbevételük ugyanis ötször gyorsabb ütemben nőtt, mint azoknak, akik nem hajtottak végre fejlesztéseket. A felhő alapú rendszerek használata és a mesterséges intelligencia bevetése különösen fontos volt a vállalatoknak ebből a szempontból. 

 

Az okos megoldások kifizetődnek

 

A pontozás során a cégek 10 százaléka tartozik a vezető vállalatok közé. Ők azok, amelyek sokkal könnyebben vezetnek be új technológiákat cégük működésébe, valamint a sikeres alkalmazáshoz szükséges lépéseket is nagyobb számban hajtják végre. Új munkamódszereket, az innováció által vezérelt kultúra megerősítéséhez szükséges változtatásokat és a munkaerő továbbképzését kell ez alatt érteni. A lemaradók ezekre nem fordítanak kellő figyelmet.  

 

A vezető vállalatok közel 70 százaléka invesztált az elmúlt időszakban a felhőbiztonságba, 68 százaléka a hibrid felhőkbe. A vezetők 70 százaléka az IoT technológiák, 59 százaléka pedig a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás részleteire is figyelt - írja a közlemény. A felhőplatformok bevezetésével költségek takaríthatók meg, amelyeket át lehet csoportosítani más innovációkra.  

 

Élre törő vállalatokat is kategorizált az Accenture. A teljes minta 18 százaléka tartozik ide. Azok a vállalatok tartoznak ide, amelyek rövid idő alatt átalakították technológiai stratégiájukat, átcsoportosították prioritásaikat. Évek helyett hónapok alatt hajtottak végre átalakulást a válság lehetőségeit megragadva. 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu