Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Kiemelten fontos az együttműködés a V4 magyar elnöksége számára

2017. October 16. 14:22
Kiemelten fontos az együttműködés a V4 magyar elnöksége számára

Varju Krisztina Dóra, a V4 elnökségért felelős miniszteri biztos kijelentette, hogy a visegrádi országok soros magyar elnöksége számára különösen fontos a visegrádi országok társadalmi, kulturális és gazdasági kapcsolatait erősítése és a közép-európai tudat közelebb vitele a lakossághoz a szövetkezeti együttműködés támogatásán keresztül is.

 

A Nemzetközi Szövetkezeti Jogi Konferencia - V4 nevű rendezvényen a miniszteri biztos megjegyezte, hogy a 2017-2018-as V4 elnökség minden egyes céljának valamelyik eleme megjelenik a szövetkezeti témájú konferencián. Ezek a célok az európai koordináció erősítése, a regionális kapcsolatok fokozása, a térség versenyképességének növelése és a globális felelősségvállalás hangsúlyozása. 

 

Kiemelten fontos az együttműködés a V4 magyar elnöksége számára

Varju Krisztina Dóra, a V4 elnökségért felelős miniszteri biztos

 

Hozzátette, hogy az eseményen megfogalmazott közös gondolatok brüsszeli intézmények elé terjesztése például erősítené az európai koordinációt. Tellér Gyula miniszterelnöki főtanácsadó megjegyezte, hogy a dualizmus korában Magyarországon jelentős szövetkezeti tevékenység zajlott, és a két világháború közötti időszakban is a sokrétűség jellemezte a szövetkezeti mozgalmat. A szocializmus tragikus veszteségeket hozott a szövetkezetek számára, ám újrakezdésre van szükség, de "ezt hozzá kell kapcsolni az eddigiekhez" - fejtette ki.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu