Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Kiemelt figyelmet kap a hazai komolyzene

2016. October 02. 09:32
Kiemelt figyelmet kap a hazai komolyzene

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága a zene világnapja alkalmából hangsúlyozta, hogy a magyar kormány kiemelt figyelmet fordít a komolyzenére, beleérve az intézményrendszer fejlesztését, a zenei tehetséggondozást és a zenei értékek továbbadását is.

Az intézményrendszer fejlesztését szolgálja egyebek között, hogy megépül a Magyar Állami Operaház új logisztikai központja a MÁV hajdani Északi járműjavítójában. A beruházás célja az Operaház infrastrukturális feltételeinek javítása, másfelől az egykor Gustave Eiffel irodájában dolgozó Feketeházy János által tervezett ipari műemlék megmentése. 

 

zene világnapja

A zene világnapját Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának felhívására 1975 óta ünneplik meg

 

A zenei tehetséggondozás és a zenei kulturális értékek továbbörökítésének támogatására összesen csaknem félmilliárd forintot fordít a kormány, illetve sikeresen zajlanak az egymilliárd forintos állami támogatásból megvalósuló idei Bartók-év programjai is. Az államtitkárság hozzátette, hogy a nemzeti és a kiemelt minősítésű zenekarok és énekkarok összesen 1,8 milliárd forint költségvetési támogatást kapnak az idén.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu