Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Kiemelt feladat az innovatív kisvállalkozások támogatása

2018. September 12. 13:26
Kiemelt feladat az innovatív kisvállalkozások támogatása

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter a Pitch@Palace Hungary 1.0 nemzetközi start-up-verseny döntőjén hangsúlyozta: a kormány gazdaságfejlesztési stratégiájában kiemelt feladat az innovatív kis- és közepes vállalkozások támogatása.

Palkovics László hangsúlyozta, hogy a vállalkozókat a kormánynak a törvényi lehetőségek megalkotásával, a felsőoktatásnak pedig a színvonalas tudás biztosításával kell támogatnia. A korszerű technológiák, a robotizáció és a mesterséges intelligenciák jelentőségét kiemelve megjegyezte, hogy a magyar vállalkozások eredményessége és termelékenysége elmarad az uniós átlagtól, de - tette hozzá - Magyarország a munkanélküliség csökkentése terén a legsikeresebb EU-tagállam, az egyetemet végzettek körében gyakorlatilag teljes a foglalkoztatottság.

 

Kiemelt feladat az innovatív kisvállalkozások támogatása

A verseny fővédnökeként Magyarországra látogatott a yorki herceg

 

A Pitch@Palace-t 2014-ben alapította András, York hercege  feltörekvő vállalkozók bemutatására, támogatására és mentorálására. A rendezvény üzleti fórum is egyben, ahol az újító ötletgazdák tanácsadókkal és befektetőkkel találkozhatnak, így támogatáshoz is juthatnak terveik megvalósításához. A verseny fővédnökeként Magyarországra látogatott a yorki herceg, és elmondta: az eddigi tapasztalatok szerint a Pitch@Palace sikeres versenyzőinek csaknem 95 százaléka később is eredményes, mivel a kezdő cégek a rendezvényeknek köszönhetően támogatókat és befektetőket találnak. A start-up vállalkozások jelentőségét hangsúlyozva hozzátette, hogy az Egyesült Királyságban ezek a cégek adják az új munkahelyek jelentős részét, a vállalkozások sikere azonban - mint mondta - jelentős részben az oktatási rendszeren múlik.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu