Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Kiemelt ágazat a logisztika - hazánk az élen akar járni

2017. June 13. 12:20
Kiemelt ágazat a logisztika - hazánk az élen akar járni

A kormány kiemelt ágazatként kezeli a logisztikát, amely jelentős növekedési potenciállal, a versenyképességhez hozzájáruló előnyökkel rendelkezik - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára.

Az államtitkár a HG Media csoport Fókuszban rendezvénysorozatának logisztikával foglalkozó konferenciáján kiemelte, hogy Magyarország logisztikai teljesítményét mutató nemzetközi indexe évről-évre jobb, tavaly a 31. helyen szerepelt, a környező országok között Ausztria áll az első helyen, Csehország és Lengyelország után Magyarország a negyedik helyen szerepel. Lepsényi István felhívta a figyelmet arra, hogy a V4 országok között óriási verseny folyik a logisztikai központ szerepért, és ebben Magyarország az élen szeretne végezni. 

 

Kiemelt ágazat a logisztika - hazánk az élen akar járni

A V4 országok között óriási verseny folyik a logisztikai központ szerepért, és ebben Magyarország az élen szeretne végezni

 

A versenyképesség érdekében felülvizsgálják a logisztikai stratégiát, melyben fontos szerepet kap a képzés, a kutatás-fejlesztés, a kis- és középvállalkozások fejlesztése, valamint a beszállítói láncba kapcsolódás. Az ipar digitális átalakulása a logisztikát is érinti, a raktározási költségek akár 20-50 százalékkal is csökkenhetnek - fejtette ki az államtitkár. Pályázati lehetőségek is vannak, amelyek a logisztikai szolgáltató központok fejlesztését és a logisztikai szolgáltatások igénybevételét célozza. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu