Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.12.07. - kedd, Ambrus napja van.

Belföldi hírek

Kiemelkedő tempóban halad a közúthálózat korszerűsítése

2021. július 18. 12:00
Kiemelkedő tempóban halad a közúthálózat korszerűsítése

Rendkívüli mértékben fejlődnek a hazai utak, amely a turizmus újraindulását is elősegíti.

A Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint egyedülálló a magyar közúthálózat fejlesztési folyamata. A legfrissebb fejlesztési projekt az M6-os autópálya új szakaszának megépítése, amely egy 20 kilométeres szakasz Bóly és Ivándárda között. A projekt közel 90 milliárd forintból valósul meg. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára azt is elárulta az alapkőletételen, hogy a kivitelezési munkálatok 2024 elejéig tartanak.

 

"A gazdaságélénkítést is megalapozó kiemelt szakpolitikai törekvés, hogy a megyei jogú városok és az országhatár gyorsforgalmi utakkal is elérhető legyen. Négy év múlva már minden megyei jogú városnak lesz négysávos közúti összeköttetése, az évtized közepére a 2010-es háromhoz képest tizenegy határállomásig juthatunk el gyorsforgalmi utakon. Ezen fejlesztések közelebb visznek azon terv megvalósulásához is, hogy Magyarországon bármely településről 30 percen belül elérhető legyen egy négysávos út" - tette hozzá az államtitkár.

 

A vidék gyors elérhetősége is középpontban van 

 

A közúthálózat a turizmust és a vidéki életminőséget is javítja, hiszen jobb megközelíthetőséget biztosít a kisebb településeknek. Egy korábbi bejelentés szerint 2021-re legalább 1000 kilométernyi útfelújítás készül el, amelynek köszönhetően több 100 idegenforgalmi célponthoz juthatnak el a turisták gyorsabban és könnyebben.

 

Az idei kivitelezések eredményeként több várhoz és fürdőhelyhez utazhatnak zavartalanabbul a nyaralók, hiszen például Nógrád és Hajdúszoboszló vagy Gyula is könnyebben megközelíthető lesz az új utak által.

 

A legfrissebb, Bóly-Ivándárda közötti szakasz útfejlesztése mellett még 3 nagyberuházást tervez a kormány 2024-ig, amelyeknek köszönhetően teljesen kiépül az Adriai-tenger és a Balti-tenger között jelenlévő észak-déli folyosó magyar szakasza.

 

Forrás: MTI, ITM, Magyar Közút Nonprofit Zrt.
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu