Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.21. - Sunday, Dániel napja van.

Belföldi hírek

Kiemelkedő munkahelyteremtő beruházást avattak fel Mezőkövesden

2012. May 04. 04:50
Kiemelkedő munkahelyteremtő beruházást avattak fel Mezőkövesden
Egy 10 millió euró értékű fejlesztés 2015-ig 170 új munkahelyet teremt Mezőkövesden, ugyanis nemrég felavattak egy 5400 m2 alapterületi gyártócsarnokot.

MODINE


Az 1916-ban alapított amerikai cég 1993-ban lépett be az európai piacra. Jelenleg több mint 8.000 munkavállaló dolgozik a Modine-nél. Az elkövetkezendő öt évben a forgalom megduplázásával számol a Modine, s a mezőkövesdi dolgozói létszámot a jelenlegi 430 főről 600 főre kívánja bővíteni.

 Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA)


A nagyteljesítményű dízelmotorok és hajtóművek olajának hűtésére szolgáló hűtők és kipufogógáz –visszahűtők gyártásával foglalkozó cég beruházása a gazdasági kormányzat támogatásával és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) közreműködésével valósult meg.

Tom Burke Modine elnök a gyáravatóra küldött üdvözletében hangsúlyozta és megköszönte a mezőkövesdi kollégák kemény munkáját és a kiváló csapatszellemet. Németh Zoltán, a mezőkövesdi gyár ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a magasan kvalifikált és motivált munkatársakkal mind az amerikai, mind az európai menedzsment maximálisan elégedett. Dr. Becsey Zsolt, a Miniszterelnökség Miniszterelnöki Főtanácsosa is beszélt a fejlesztés fontosságáról, a gazdaságban, a munkahelyteremtésben játszott kiemelkedő szerepéről.

-kt-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu